Stigao je iPhone 12 u ljubičastoj boji

Bez ikakve prethodne najave, Apple je na live eventu-u predstavio ljubičasti iPhone 12 i iPhone 12 mini te nas sve iznenadio.

Iako su mišljenja o ovoj verziji Apple telefona veoma podijeljena, sigurni smo da će telefon u ovako upečatljivoj boji privući korisnike koji osjećaju zasićenje klasičnim crnim i sivim varijantama pametnih uređaja, pa čak i nimalo rizičnom zlatnom ili tamnoplavom.

U eri personalizacije očekivalo bi se da brendovi posvećuju znatno više pažnje razvoju paleta boja koje testiraju konvencije i ponude nešto drugačije za generacije koje dolaze – a prvenstveno za generaciju Z.

Stigao je iPhone 12 u ljubičastoj boji

Do sada su i druge kompanije imale slične „izlete“, kao što je bio slučaj sa Samsung-ovim telefonom Galaxy S21, ali iPhone je svakako pružio jedan od boljih primjera kako se približiti mlađoj publici.

Po svojim specifikacijama iPhone 12 i iPhone 12 mini se, naravno, ni najmanje ne razlikuju od istih telefona koji su se ranije našli na tržištu – odlikuju ih isti displej, iste kamere i sve druge karakteristike.

Možda ljubičasti pametni telefon neće biti najprodavaniji u svojoj seriji, ali diversifikacija ponude nikada ne može biti loša vijest.