Stigao je Huawei Nova 9

Huawei je nedavno u Beču predstavio Nova 9 model telefona, koji donosi unapređenja po pitanju dizajna, procesora, kamere i baterije.

Dizajn je osvježen, pa govorimo o zakrivljenim stranicama Original-Colour 6,57-inčnog ekrana. Podržava do 120 Hz osvježavanje, kao i brzinu dodira od 300 Hz.

Njegova dugotrajnija baterija od 4.300 mAh se puni za 38 minuta, a podržava 66W Huawei SuperCharge punjenje.

Kada je riječ o kameri, u pitanju su vrhunske tehnologije poput RYYB niza filtera u boji (CFA) i XD Fusion Engine, čime je korisničko iskustvo dodatno unapređeno. Glavna zadnja kamera ima 50 MP, a tu su i  kamera širokog ugla rezolucije 8 MP, ona sa senzorom dubine od 2MP, koliko ima i makro kamera. Selfie kamera ima 32 MP.

Uređaj, koji dolazi u zvjezdano plavoj i crnoj boji, pokreće procesor Snapdragon 778G 4G uz napredno rješenje za hlađenje i tehnologiju vještačke inteligencije.

U okviru pore-oreder ponude, uz ovaj pametni telefon ćete dobiti i Huawei FreeBuds 4 slušalice. Uređaj krase kvalitetna reprodukcija zvuka visoke rezolucije i tehnologija adaptivnog aktivnog poništavanja šuma.

Sa svega 7,77 m debljine i nekih 175 grama, Nova 9 je telefon čije su strane blago zaobljene i, samim tim, kompaktniji i prijatniji za rukovanje.