Stigao je Apple iOS 14.6 i evo šta donosi

Apple je objavio svoje najnovije ažuriranje za iOS 14.6 i uglavnom je fokusiran na audio poboljšanja.

Novo ažuriranje iOS-a omogućiće pretplatnicima Apple Music-a da slušaju zvuk bez gubitka kvalitete. Dolby Atmos biće dostupan sljedeći mjesec, a takođe predstavljen je i Podcasts.

Korisnici podcastova sada se mogu pretplatiti u aplikaciji za dodatne pogodnosti kao što je sadržaj bez oglasa. Takođe je poboljšana aplikacija Podcasts, nudi mogućnost označavanja svih epizoda kao reproducirane, kao i vraćanja starih epizoda.

iOS 14.6 uključuje brojna druga poboljšanja za kvalitetniji život. Ako ste vlasnik AirTaga, iOS 14.6 uključuje mogućnost dodavanja adrese e-pošte kao metodu kontakta kada je telefon izgubljen. Tu je i Apple Card, uz podršku do pet osoba za dijeljenje kartice među porodicom.

Kao i uvijek, ova najnovija verzija iOS-a takođe uključuje neke ispravke i sigurnosna poboljšanja. Kompanija je riješila probleme sa Apple Watchom koji nije ispravno otključavao iPhone, probleme sa podsjetnicima, proširenja za blokiranje poziva koja se ne pojavljuju u postavkama, smanjene performanse iPhonea prilikom pokretanja i probleme sa Bluetoothom tokom poziva.