Šta u Xiaomi Mix Fold 2 donosi jedinstvena šema preklapanja?

Prvi sklopivi telefon koji je lansirao Xiaomi, Mi Mix Fold, ostvario je odličan komercijalni uspjeh, a isto planiraju i sa njegovim nasljednikom koji je u najavi i čiji detalji su procurili.

Kao što je Xiaomi najavio, Mix Fold 2 bi mogao da debituje sa nevjerovatnim mehanizmom za sklapanje koji mu omogućava da se preklopi u oba smjera. Trenutni sklopivi telefoni dozvoljavaju ugao preklapanja od 180°, ali ove glasine ukazuju da će Mix Fold 2 moći da se preklopi skroz unazad, na način sličan konvertibilnim prenosivim računarima.

To govori da Xiaomi baca rukavicu u lice konkurenciji, jer ovu tehnologiju nijedan proizvođač u industriji nije u stanju da postigne. Ujedno, prema kodu koji je procurio i iz koga se iščitavaju neke od karakteristika, Mix Fold 2 će imati interfejs za promjenu veličine, koja će se mijenjati kada telefon preklopite u oba smjera, a veličina će se mijenjati bez grešaka. To je ujedno i popravljanje karakteristika prvog Fold modela, kada tehnologija savijanja i optimizacija sistema, nije bila baš savršena.

Nove karakteristike Xiaomi Mix Fold 2 su omogućene Android 12L poboljšanjima na sklopivim telefonima, što sugeriše da će Mix Fold 2 dolaziti sa Android 12L unaprijed instaliranim umjesto Android 12.

Prema Xiaomi-ju, Mix Fold 2 će debitovati u junu i biće u početku ekskluzivan za Kinu. Kineski mediji ovu informaciju nadograđuju onom da će sklopivi telefon biti lansiran zajedno sa Xiaomi 12 Ultra. Masovna proizvodnja bi trebalo da počne sljedećeg mjeseca, a lansiranje bi moglo biti održano 20. juna.