Šta trebate znati o Xiaomi 14 seriji

Xiaomi, globalni lider u inovacijama, predstavio je svoju vodeću liniju pametnih telefona – Xiaomi 14 , koja pokazuje predanost ove kompanije u pružanju sjajnih iskustava potrošačima širom svijeta.

Xiaomi 14 je vrhunski pametni telefon koji spaja izuzetan dizajn sa moćnim performansama. Ovaj telefon je lagan za nošenje, ali izuzetno robusan zahvaljujući staklenoj prednjoj strani (Gorilla Glass Victus) i aluminijumskom okviru.

Xiaomi 14 dolazi sa LTPO OLED ekranom od 6,36 inča, koji podržava impresivnih 120Hz osvježavanja, Dolby Vision i HDR10+ tehnologije, pružajući živopisne boje i oštru sliku. Sa IP68 sertifikatom, telefon je otporan na vodu i prašinu do 1.5m dubine tokom 30 minuta, što ga čini idealnim za sve uslove.

Pokreće ga Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 čipset, uz HyperOS na Android 14 platformi, koji pruža brze performanse i efikasno upravljanje energijom. Sa velikim kapacitetom memorije od 1 TB i RAM-om do 16 GB, ovaj telefon nudi nevjerovatnu snagu i prostor za skladištenje.

Kada je u pitanju fotografija, Xiaomi 14 se ističe trostrukim Leica objektivima od 50 MP, pružajući izuzetnu oštrinu i detalje. Sa podrškom za snimanje u 8K rezoluciji i impresivnim video mogućnostima, ovaj telefon je prava riznica kreativnih mogućnosti.

Izvor fotografije: www.mi.com/global

Drugi telefon iz ove serije je Xiaomi 14 Ultra, koji kombinuje estetiku kultnih fotoaparata sa modernim inovacijama.

Xiaomi 14 Ultra dolazi sa C8 LTPO AMOLED ekranom dijagonale 6,73 inča, koji pruža kristalno jasnu sliku i podršku za HDR10+ i Dolby Vision. Performanse ovog telefona su impresivne zahvaljujući Snapdragon 8 Gen 3 čipsetu, jednim od najmoćnijih na tržištu.

Xiaomi 14 Ultra i njegov sistem četvorostrukih kamera omogućavaju korisnicima fotografisanje sa vrhunskom preciznošću i detaljima, a baterija kapaciteta 5.300 mAh obezbjeđuje dugotrajnu autonomiju, podržanu i bežičnim punjenjem.

Xiaomi 14 možete naručiti u pretprodaji na sajtu m:tel, a 30 srećnika koji naruče prvi uz telefon Xiaomi 14 na poklon dobijaju tablet Redmi PAD SE 4/128GB!