Šta treba da podesite da biste koristili mobilni internet u regionu Zapadnog Balkana?

Primjena sporazuma o ukidanju rominga u regionu Zapadnog Balkana podrazumijeva da korisnici iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Albanije od 1. jula mogu nesmetano da telefoniraju u jednoj od ovih pet zemalja u romingu kao kod kuće.

Usluga je dostupna svim korisnicima kompanije m:tel. Prelaskom u neku od mreža operatera iz pomenutih zemalja nastavljate da unutar tih zemalja komunicirate kao da ste u matičnoj mreži u svojoj zemlji. Prije nego što otputujete provjerite samo da li je vaš uređaj podešen za nesmetani rad na putovanju i šta za vaš tarifni paket predstavlja ova pogodnost.

A da bi u navedenim zemljama nesmetano mogli da koristite mobilni internet potrebno je da:

  1. Putem www.mtel.ba, aplikacije m:go ili pozivom m:tel kontakt centra (0800 50 000 – postpaid, 066101010 – prepaid, 0800 50 300 – poslovni korisnici) provjerite koliko bonusa za mobilni internet imate u svom tarifnom modelu.  
  2. U podešavanjima na vašem telefonu, u dijelu „mobilni podaci“ provjerite ili korigujete APN. Za postpaid korisnike APN je mtelsmart, a za prepaid korisnike je mtelfrend.
  3. Provjerite da li ste na svom uređaju uključili opciju prenos podataka u romingu.
  4. Pozivom m:tel kontakt centra provjerite da li ste u prethodnom periodu zatražili od vašeg operatera da vam isključi uslugu mobilnog interneta, odnosno prenosa podataka u romingu.
  5. Podesite automatsko biranje mreže ili ulaskom u jednu od zemalja odaberite ručno mrežu dostupnih operatera

Ukoliko iskoristite dodijeljenu količinu mobilnog interneta koju u svom paketu imate za korišćenje u regionu Zapadnog Balkana, dobićete SMS poruku o potrošenoj količini prenosa podataka u MB , nakon čega se usluga prenosa podataka blokira do sljedećeg obračunskog perioda, kako ne biste prouzrokovali neželjene troškove.

Ukoliko i dalje imate potrebu za korišćenjem mobilnog interneta u regionu Zapadnog Balkana, možete kao i do sada da aktivirate jednu od dostupnih internet ili roming NET tarifnih opcija putem www.mtel.ba, mobilne aplikacije m:go ili servisa Moj meni (Pozovite *100#).

Uputstvo sa pratećim fotografijama pogledajte ovdje.

Za više informacija posjetite www.mtel.ba, a za tehničku podršku na raspolaganju vam je m:tel kontakt centar na broju 0800 50 000 ukoliko ste privatni korisnik postpaid i fiksne telefonije, 0800 50 300 je namijenjen poslovnim korisnicima, a 066 10 10 10 je za prepaid korisnike.