Šta sve znamo o nadolazećem telefonu Samsung Galaxy Z Fold 5   

Samsung Galaxy Z Fold 5 trebao bi biti lansiran krajem jula.

Iako još nema zvaničnih informacija, tipsteri mjesecima pomalo otkrivaju njegove karakteristike.

Radi se o telefonu na preklop, koji se savija poput knjige, sa dva ekrana sa stopom osvježavanja od 120Hz, trostrukom kamerom na zadnjoj strani, vrhunskim procesorom i IPX8 vodootpornošću.

Tipsteri prenose da će novi Galaxy Z Fold imati poboljšanu šarku zahvaljujući kojoj će se telefon ravno zatvoriti, tako da neće ostavljati ni najmanju “prazninu”, niti nabore na unutrašnjoj strani kada je otvoren.

Što se tiče dimenzija, navodno bi trebao biti jako sličan prethodniku, uređaju Z Fold 4. Konkretno, dimenzije telefona Samsung Galaxy Z Fold 5 trebale bi biti – 154,9 x 129,9 x 6,1 mm u rasklopljenom stanju i 154,9 x 67,1 x 13,4 mm kada je sklopljen. Biće težak 254 grama, što je devet grama manje nego kod uređaja Z Fold4.

Spoljašnji ekran mogao bi biti dijagonale od 6,2 inča, sa podrškom za unos S Pen olovkom, a unutrašnji 7,6-inčni. Uređaj će pokretati Qualcomm-ov procesor Snapdragon 8 Gen 2.

Što se tiče kamera, GSMArena navodi da će se Samsung najvjerojatnije držati 50MP ISOCELL GN3 senzora kakav posjeduje Galaxy Z Fold 4, kao glavnog.

Samsung telefone možete pronaći u m:tel ponudi.