Šta sve može Samsung-ov novi operativni sistem

Samsung-ov One UI 6 je već neko vrijeme dostupan, ali najnovija verzija, One UI 6.1, donosi obilje novih funkcija koje su korisnici već prozvali “pravim” One UI 6 ažuriranjem.

Jedan od ključnih dodataka u okviru najnovijeg softverskog ažuriranja je Samsung Find aplikacija, koja ima široku primjenu za pronalaženje ljudi, predmeta i uređaja. Ova nova aplikacija predstavlja praktično i jednostavno rješenje u poređenju s prethodnom opcijom putem Samsung SmartThings aplikacije.

Samsung Find uključuje mapu s različitim karticama za ljude, uređaje i predmete. Kartica za ljude omogućava korisnicima praćenje lokacije prijatelja i porodice. Kartica za uređaje pomaže u pronalaženju stvari poput bežičnih slušalica, dok kartica za predmete funkcioniše slično SmartThings Find opciji, prikazujući povezane SmartTags s korisničkim Samsung nalogom.

Najnovija verzija One UI 6.1 donosi Samsung Find aplikaciju kao unaprijed instaliranu na uređajima koji se isporučuju s ovim operativnim sistemom, uključujući najnoviju Galaxy S24 seriju. Za ostale uređaje, korisnici mogu ručno ažurirati na One UI 6.1 i preuzeti Samsung Find iz Galaxy Store-a.

Ovaj korak Samsung-a dodatno naglašava njihovu posvećenost pružanju inovativnih funkcija i unapređenja korisničkog iskustva putem redovnih softverskih ažuriranja.