Šta sve može novi PlayStation Portal?

Nekada pominjan kao “Project Q,”, novi Sony-jev proizvod je stigao pod imenom PlayStation Portal.

PlayStation Portal je dizajniran kako bi omogućio korisnicima daljinsko igranje igara koje već imaju instalirane na svojim PS4 i PS5 konzolama.

Međutim, bitno je napomenuti da ovim uređajem neće biti moguće strimovanje igara putem PlayStation Plus Premium pretplate ili iz clouda. Da biste koristili PlayStation Portal, moraćete ga povezati s Wi-Fi mrežom, idealno na 5GHz band, ali nije obavezno da bude ista mreža na koju je povezana vaša PlayStation 5 konzola.

Ograničenja uređaja uključuju podršku za streaming igara u 1080p rezoluciji pri 60hz, što znači da će pružiti izvanredno vizuelno iskustvo. Za bežične slušalice, Sony je razvio novu tehnologiju nazvanu PlayStation Link, koja će biti kompatibilna s novim modelima PlayStation slušalica. Bluetooth veza neće biti podržana, ali ćete moći koristiti žičane slušalice putem standardnog 3.5mm priključka.

Važno je napomenuti da PlayStation Portal nema lokalne reprodukcione sposobnosti i radi samo kad je vaša PlayStation 5 konzola uključena. Baterija uređaja može izdržati do četiri sata neprekidnog korišćenja, što je dovoljno za većinu igračkih sesija.

Međutim, ovaj napredni uređaj neće biti jeftin. U Evropi će PlayStation Portal koštati 220 evra, što može biti visoka cijena za neke korisnike, posebno ako već imaju druge opcije za daljinsko igranje, kao što je povezivanje pametnog telefona s DualSense kontrolerom i pokretanje aplikacije Remote Play.

Nažalost, Sony još nije otkrio tačan datum izlaska PlayStation Portala, ali obećava da će uređaj biti dostupan kasnije ove godine, što će sigurno izazvati uzbuđenje među igračima koji traže novo iskustvo igranja na svojim PlayStation konzolama.