Šta morate znati o smartfonu Huawei P60 Pro

Kompanija Huawei uvijek iznova uspješno pronalazi načine da svakim novim telefonom oduševi korisnike, što potvrđuje i model P60 Pro.

Odgovor na pitanje iz naslova ovog teksta – “Šta morate znati o smartfonu Huawei P60 Pro” u jednu ruku je i jednostavan i složen. Naime, trebate znati da se radi o apsolutno sjajnom telefonu, vrhunskih karakteristika, sa superiornim kamerama koje će vas “oboriti s nogu”.

Sada ćemo navesti i duži odgovor, koji se sastoji od činjenica koje potkrepljuju ove tvrdnje. Naime, već na prvi pogled vidi se da je dosta mašte i truda uloženo u sam dizajn, koji je moderan, atraktivan, pogotovo kada je riječ o modelu boje sedefa, koji izgleda posebno luksuzno i moćno.

Veliki LTPO ekran, od 6,67-inča, sa 1-120 Hz adaptivnom brzinom osvježavanja, pravi je “odmor” za oči čak i tokom dužeg korištenja telefona. 

Na ekranu je smješten 13 MP Ultra Vision senzor sa otvorom blende f/2.4, koja vas ni u jednom trenutku neće razočarati i koji će učiniti da zablistate i onda kada vam se čini da “nije vaš dan”.

Još impresivnije su kamere na zadnjoj strani uređaja – glavna od 48 MP glavna kamera, periskopska telefoto kamera takođe od 48 MP, te ultraširokougaona od 13 MP, osnažene XMAGE inovativnom tehnologijom. One će od svakog korisnika napraviti vještog fotografa.

Huawei P60 Pro pokreće sjajni Qualcomm-ov procesor Snapdragon 8+ Gen 1, dok je za dugotrajan rad bez potrebe za čestim punjenjem zadužena baterija od 4815 mAh.

Ukoliko želite saznati još detalja o telefonu Huawei P60 Pro, ili o drugim telefonima iz bogate m:tel ponude, posjetite adresu www.mtel.ba ili pozovite broj 0800 50 000.