Šta donosi nova verzija Firefox-a

Mozilla je nedavno predstavila najnoviju verziju svog popularnog veb pregledača – Firefox 120, koja donosi niz poboljšanja i novih funkcija kako bi korisnicima pružila bolje iskustvo tokom surfanja internetom.

Jedna od ključnih karakteristika ovog ažuriranja je mogućnost kopiranja linkova bez praćenja parametara, čime se korisnicima omogućava veća kontrola nad privatnošću prilikom dijeljenja web sadržaja.

Globalne kontrole privatnosti su takođe uvedene, omogućavajući korisnicima da obavijeste sajtove da ne žele dijeliti svoje podatke. Ova inicijativa ima za cilj jačanje zaštite korisničkih informacija i osiguranje da se podaci ne dijele bez njihovog izričitog pristanka.

Za korisnike u Njemačkoj, dodatna promjena je blokator cookie banera, pružajući poboljšanu kontrolu nad praćenjem i personalizacijom oglasa. Pored toga, podrška za picture-in-picture poboljšanja i druge funkcije čine Firefox 120 još svestranijim veb pregledačem.

Korisnici mogu preuzeti najnoviju verziju Firefox-a 120 sa zvaničnog sajta Mozille. Osim toga, dostupna su i uputstva za developere, bezbjednosne zakrpe i druge relevantne informacije. Firefox se obično automatski ažurira, ali korisnici imaju i opciju ručnog instaliranja ažuriranja putem About sekcije u glavnom meniju pregledača.

Ovo ažuriranje ima za cilj poboljšanje performansi, privatnosti i funkcionalnosti, prateći Mozilla-inu predanost pružanju visokokvalitetnog pregledačkog iskustva.