Šta donosi Nokia-ina ekološki osviještena pretplata?

Legendarna kompanija osmislila je novi način kružne pretplate koja vam donosi benefite ako dugo čuvate i koristite svoj Nokia uređaj.

Istovremeno, Nokia je predstavila četiri nova uređaja, a u skladu sa trenutkom tu je i jedan ekološki najprihvatljiviji smartfon. HMD je najavio da je u pitanju Nokia X30 5G, napravljena od aluminijuma koji 100 odsto dolazi iz reciklaže i plastike čiji reciklirani procenat je 65.

Kružna pretplata ili Circular je nova usluga. Motiviše ekološki održiviji način korištenja Nokia pametnih telefona i tableta tako što podstiče korisnike, nagrađujući ih, da duže koriste telefon koji imaju. U okviru modela pretplate uređaji se recikliraju, renoviraju i ponovno vraćaju u pretplatu ili se poklanjaju u dobrotvorne svrhe.

Svako slučajno oštećenje ili gubitak telefona (pa i ako ga neko ukrade) Nokia će nadoknaditi bez posebnih mjesečnih troškova. Ako se baš ukaže potreba, dobićete zamjenski telefon. Circular model omogućava i slobodu izbora za promjenu modela pretplate.

Sistem je za sada dostupan za odabrane uređaje na Nokia.com/phones u Velikoj Britaniji i Njemačkoj, a biće predstavljen globalno u narednim mjesecima.

Uređaji

Pomenuti Nokia X30 5G, kako smo ranije pisali, ekološki je najprihvatljviji telefon, čiji je okvir napravljen od 100 odstotnog recikliranog aluminijuma i 65 odsto reciklirane plastike na zadnjoj strani.

Nokia X30 5G ima PureView kameru od 50 MP sa optičkom stabilizacijom slike (OIS) i vještačkom inteligencijom koja pomaže u snimanju ultraširokougaonih i noćnih fotografija. Zaštićena je Corning Gorilla Glass s DX+ staklom koje je otporno na ogrebotine, a slika se prikazuje na 6,43-inčnom PureDisplay ekranu.

Kod modela G60 5G zadnja strana je, takođe, napravljena od potpuno reciklirane plastike, kao i okvir, gdje je iskorišteno 60 odsto plastike iz reciklaže. Ima višestruku trogodišnju garanciju: na tri godine omogućen je apdejt Androida, mjesečna bezbjednosna ažuriranja, a tu je i okvirna trogodišnja garancija na uređaj bez dodatnih troškova. Telefon dolazi sa 6,58-inčnim FHD+ 120Hz ekranom i trostrukom AI kamerom od 50MP.

Nokia C31 se ponosi izdržljivošći, poboljšanim HD+ ekranom od 6,7 inča, a tvrde da ima bateriju koja traje tri dana i čiju štednju reguliše AI. Tu su trostruka zadnja kamera i kamera za selfi koju pokreće Camera by Google. Zagarantovane su dvije godine ažuriranja bezbjednosti uz IP52 certifikat i nisku cijenu.

Kućište Nokia Tableta T21 napravljeno je od aluminiuma koje sadrži 60 odsto recikliranu plastičnu presvlaku za antenu. Garantuje dvije godine softverskih nadogradnji i do tri godine mjesečnih ažuriranja bezbjednosti. Omogućava striming videa u HD-u, glasovne pozive, NFC plaćanja i podršku za stiluse.