Šta donosi moćni Xiaomi MIX 5?

Xiaomi MIX 5, novi pametni telefon kineske kompanije, biće dostojan nasljednik sjajnog prošlogodišnjeg modela MIX 4, koji je pobrao simpatije nevidljivom selfie kamerom.

Iako se iz kompanije još nisu zvanično oglasili u vezi s ovim modelom, na platformi za testiranje mobilnih uređaja Geekbench pojavio se Xioami telefon kodnog broja 2203121C, za koji se pretpostavlja da bi mogao biti model MIX 5.

Prema prikazanim specifikacijama, ovaj model bi trebalo d aima 12 GB radne memorije i Android 12 operativni sistem. Tu je i Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 čipset.

Ovaj uređaj ostvario je 1.257 poena u single-core performansama, a 3.456 poena u multi-core performansama.

Kako prenosi Expreview, Xiaomi MIX 5 trebalo bi da ima poboljšani sistem kamera, sa Leica glavnim senzorom od 48 MP, kao i sa sočivom od 50 MP za optičku stabilizaciju slike. Takođe, trebao bi imati ultraširokougaono sočivo od 48 MP, kao i telefoto kameru iste rezolucije i 2X optičkim zum.

Šuška se da će se pojaviti dva modela, standardna i Pro verzija, koji bi trebao raditi na Surge C2 procesoru.

MIX 5 Pro model trebao bi imati prednju kameru od 48 MP, te trostruku zadnju, od kojih je glavna (OIS) od 50 MP, širokougaona od 48 MP i telefoto (OIS, 5x optičko povećanje), takođe, od 48 MP.

Nije poznato kada bi se uređaj mogao naći na tržištu, niti kolika će mu biti cijena, ali sudeći prema ovim prvim informacijama, kineska kompanija će se pobrinuti da korisnici budu zadovoljni.