„Spriječiti, zaštititi, vakcinisati“ – m:tel podržao sedmicu imunizacije

Pregled i imunizacija djece vakcinom protiv HPV-a u Banjaluci

Povodom „Evropske sedmice imunizacije“, Centar za promociju zdravlja i prevenciju bolesti JZU „Dom zdravlja“ u Banjaluci organizuje pregled i imunizaciju djece uzrasta od 11 do 14 godina vakcinom protiv infekcije humanim papiloma virusom (HPV).

Vakcinacija se obavlja u prostorijama Higijensko – epidemiološke službe do 30. aprila ove godine, od 10.00 do 17.00 časova, a u tom periodu vršiće se i revakcinacija.

Pomoć i podršku ovoj preventivnoj aktivnosti pružila je kompanija m:tel, koja je obezbijedila dva besplatna telefonska broja putem kojih zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi SMS-om pružaju informacije roditeljima i pozivaju ih da dovedu djecu na vakcinaciju.

Iz Doma zdravlja poručuju da je cilj da roditelji budu informisani o dostupnosti vakcine protiv HPV-a i njenoj efikasnosti. Takođe, ova vakcina je dostupna i preporučena u kalendaru imunizacije Republike Srpske te je besplatna za oba pola i životnu dob od 11 do 14 godina.

Svi zainteresovani roditelji dodatne informacije mogu dobiti putem kontakt telefona 065/456-240 ili 065/456-349.

Evropska sedmica imunizacije obilježava se svake godine tokom posljednje nedjelje aprila, kako bi se promovisala imunizacija kao ključna mjera za prevenciju bolesti i zaštitu života. Ne zaboravimo, prevencija je temelj zdravlja, a vakcinacija je najbolji vid prevencije od brojnih teških i smrtonosnih oboljenja.