Spotify želi da omogući korištenje bez interneta

Spotify novom funkcijom “Your Offline Mix” želi omogućiti slušanje muzike i bez internet konekcije.

Prema objavljenim informacijama, nova “oflajn” funkcija neće zahtijevati prethodno preuzimanje željenih audio snimaka, već će biti namijenjena situacijama kada korisnici iznenada ostanu bez internet konekcije. Aplikacija će automatski kreirati miks nedavno puštanih pjesama koje će korisnici moći slušati i bez interneta. Još uvijek nisu poznati svi detalji o trajanju takvog miksa, ali se očekuje da može sadržavati nekoliko časova muzike.

Do sada, funkcija “oflajn” reprodukcije bila je dostupna samo pretplatnicima Premium naloga, koji su mogli preuzimati muzičke albume, plejliste i podkaste za slušanje bez interneta. Međutim, besplatna verzija platforme omogućavala je samo preuzimanje sadržaja.

Mnoge druge platforme, poput Deezer-a i YouTube Music-a, takođe imaju slične opcije, ali se čini da se nove Spotify funkcije razlikuju od njihovih postojećih “oflajn” funkcija. Na primjer, postoji trik na Deezer aplikaciji koji omogućava nastavak reprodukcije pjesme koju ste posljednju slušali kada izgubite internet konekciju. U nekim slučajevima, aplikacija može automatski reprodukovati i nekoliko prethodno puštenih pjesama, iako broj tih pjesama varira.

Dok se čeka zvanična objava i detalji o novoj “oflajn” funkciji, ova inovacija podgrijava nadu korisnicima Spotify-ja da će imati mogućnost da nastave uživati u omiljenoj muzici čak i u slučajevima gubitka internet veze.