Spotify sprema skuplji Premium paket

Spotify radi na uvođenju novog Premium paketa koji će korisnicima pružiti striming visokog kvaliteta, potvrđeno je iz upravljačkih struktura ove kompanije.

Ovaj skuplji paket je još u ranoj fazi razvoja, ali plan je da se ponudi bolja verzija Spotify-a, vjerovatno po cijeni od oko 17 ili 18 dolara mjesečno. Ova verzija bi zadržala sve prednosti trenutnog Premium paketa, uz dodatne kontrole i značajno veći kvalitet zvuka.

Još 2021. godine Spotify je najavio prelazak na visokokvalitetni striming, obećavajući muziku u kvalitetu CD formata za sve korisničke uređaje i zvučnike s omogućenim Spotify Connect-om. Međutim, dok su konkurentski servisi poput Amazon Music-a i Apple Music-a već ponudili visokokvalitetni striming muzike bez dodatnih troškova, Spotify još uvijek nije ispunio svoje obećanje.

Novi Premium paket, kada bude lansiran, zadržaće sve prednosti trenutnog Premium paketa, uključujući mogućnost slušanja muzike bez oglasa, preuzimanje pjesama za offline slušanje i neograničeno preskakanje pjesama. Međutim, dodatne funkcije koje će biti uključene u ovaj paket još uvijek nisu u potpunosti otkrivene. Može se pretpostaviti da će dodatne kontrole i bolji kvalitet zvuka biti ključne komponente.

Spotify se suočava sa sve većom konkurencijom na tržištu striming muzike. Amazon Music i Apple Music već nude visokokvalitetni striming bez dodatnih troškova, što je dodatni pritisak na Spotify da ubrza svoj razvoj i lansiranje novih funkcija.

Ostaje da se vidi kada će novi Premium paket biti dostupan korisnicima.