Sony Xperia Pro nije običan pametni telefon

Sony Xperia Pro, slobodno možemo reći, nije običan pametni telefon, već može da služi i kao dodatak za kameru, pa je u pitanju uređaj kakav do sada nije viđen.

Tako bi ovaj novi uređaj mogao da bude koristan kreatorima sadržaja, pa i ne čudi njegova cijena od 2.500 evra!

Ipak, ovaj telefon se samim izgledom mnogo ne razlikuje od standardnih premijum uređaja na tržištu. Opcija koja ga izdvaja u odnosu na njih je mogućnost da putem HDMI kabla bude povezan sa Sony Alpha i drugim moćnim kamerama koje podržavaju takvu vrstu input-a.

Uz to, može da posluži i kao spoljni ekran tokom snimanja video zapisa, s obzirom da pre-instaliran softver omogućava podešavanje opcija za kvalitet slike. Takođe, zahvaljujući trostrukoj kameri na poleđini – sistem sačinjen od tri 12MP senzora, pravi 4K HDR snimke u 24, 30, 60 i 120fps.

S obzirom da ovaj model ima skoro pa iste karakteristike kao i Sony Xperia 1 II, uz navedenu novu opciju, dolazimo do zaključka da je samo HDMI port vrijedan dodatnih 1.000 dolara.

Kada je riječ o ostalim specifikacijama, ovaj telefon ima 6,5-inčni 4K OLED displej, a pokreće ga Snapdragon 865 5G procesor, uz bateriju  jačine 4.000mAh.