Sony otkrio koje igre su ovog mjeseca besplatne za PS Plus

Sony je objavio izuzetan set besplatnih PlayStation Plus igara koje pretplatnici mogu preuzeti u januaru 2024. Ove igre postaju dostupne svakog prvog utorka u mjesecu i obuhvataju širok spektar žanrova.

Od 2. januara pretplatnici mogu preuzeti igre A Plague Tale: Requiem, Evil West i Nobody Saves the World. A Plague Tale: Requiem. Nagrađivana akcija-avanturistička igra s elementima skrivanja, predstavlja direktan nastavak igre A Plague Tale: Innocence i pruža poboljšanu grafiku, unaprijeđeni gameplay i uzbudljivu priču. Igra će biti dostupna samo na PS5.

Evil West, pucačina iz trećeg lica smještena u Divlji zapad, pridružuje se ponudi i nudi lovce na vampire i avanturiste zanimljivom iskustvu. Ova igra je dostupna i na PS4 i PS5 konzolama.

Nobody Saves the World je kooperativna igra u kojoj igrači mogu preuzeti različite likove i stvorenja, koristeći njihove jedinstvene sposobnosti kako bi prešli igru i borili se protiv neprijatelja. Ova igra je dostupna za obje platforme – PS4 i PS5.

Osim besplatnih igara, pretplatnici od 2. januara mogu preuzeti Syrinx Collection kao bonus poklon za igru Warframe, uključujući oružje, oklop i druge predmete.

Pretplatnici PlayStation Plus usluge imaju priliku uživati u ovim naslovima neograničeno dok god su prijavljeni na Sony uslugu. Ovaj izuzetan set igara postavlja visoke standarde za besplatne PlayStation Plus igre u 2024. godini, obećavajući uzbudljive avanture i raznovrsno iskustvo za gaming zajednicu.