Sony najavio novi modularni kontroler

Modularni PlayStation Access kontroler doživio je globalno predstavljanje i moguće ga je naručiti, a dostupan će biti od 6. decembra ove godine.

Access kontroler je fleksibilni set kontrolera koji se mogu prilagoditi kako bi zadovoljili raznolike potrebe igrača. Kontroler će biti težak otprilike 322 grama, a imaće pet vrsta tastera koji će moći da se podešavaju, kao i tri vrste analogne palice.

U paketu će dolaziti 23 oznake za tastere, kontroler će moći da memoriše tri različita profila, kao i da se poveže na do četiri dodatna uređaja preko 3.5mm priključka.

Namijenjen je igračima koji imaju fizičke poteškoće pri korištenju klasičnih gejmpadova, te je dizajniran kako bi igračima sa invaliditetom omogućio udobniju i dugotrajniju igru.

Raspored tipki Access kontrolera može se prilagoditi prema opsegu pokretljivosti igrača. Moguće je produžiti ili skratiti produžetak ručice kontrolnog palca, a zatim ga zaključati na željenoj dužini radi udobnosti i praktičnosti. Moguća je bilo koja orijentacija od 360 stepeni, te postavljanje i pričvršćivanje na različite ravne površine.

Kontroler nudi mogućnost spajanja dva Access kontrolera zajedno kao jedan virtuelni kontroler, kao i kombinaciju jednog ili dva Access kontrolera sa bežičnim kontrolerom DualSense ili DualSense Edge.