Snapdragon 8 Gen2 vjerovatano donosi Xiaomi Mi 13

Pametni telefoni Xiaomi Mi 13 serije biće prvi koje će pokretati najnoviji Qualcomm-ov procesor Snapdragon 8 Gen2, prenose svjetski mediji.

Kako navode, ta kineska kompanija predstaviće dva uređaja sa ovim procesorom – Mi 13 i Mi 13 Pro. Ako je vjerovati informacijama koje je ovih dana u javnost plasirao poznati bloger @iBing Universe, Qualcomm Snapdragon 8 Gen2 procesor, koji bi kupcima trebalo da bude ponuđen u novembru, imaće vrhunske karakteristike.

Bloger navodi da je ovaj čipset zasnovan na TSMC procesu, da posjeduje novi osmojezgarni dizajn arhitekture „1+2+2+3“, što se razlikuje od prosecora Snapdragon 8+, čija je arhitektura “1+3+4”. Prema tome, Snapdragon 8 Gen2 ima još jedno veliko jezgro, ali je izostavljeno jedno štedljivo. Takođe, jedna od prednosti je i to što su kod novog Qualcomm-ovog procesora poboljšane karakteristike velikog jezgra i super jezgra.

Kako @iBing Universe otkriva, super jezgro koristi ARM Cortex X3 arhitekturu, dva velika jezgra unaprijeđena su u Cortex A720 klasu, a dva dodatna velika jezgra su klase Cortex A710. Pored toga, tu je i Adreno 740 grafičko jezgro.

S obzirom na ovako impresivne karakteristike, nema sumnje da mnogi s nestrpljenjem iščekuju izlazak telefona Xiaomi Mi 13 serije. I u ovoj kineskoj kompaniji, kao i američkoj korporaciji Qualcomm, već su navikli svoje kupce na vrhunske proizvode, tako da se očekuje da će i ovoga puta opravdati povjerenje.