Snapchat povećava bezbjednost tinejdžera

Nakon Instagrama i Facebook-a i Snapchat najavljuje niz mjera koje će povećati bezbjednost tinejdžera na ovoj mreži.

Cilj je, kako navode iz kompanije, sprečavanje, odnosno otežavanje kontakata mladih, starosti između 13 i 17 godina, sa strancima, te da im se pruži iskustvo priklado za njihov uzrast.

To znači sprečavanje pristupa nalozima koji reklamiraju neprikladan sadržaj i poboljšanje edukacije mladih. Takođe, porodica i roditelji imaće na raspolaganju više alata na snapchat.com kao i novu seriju objašnjenja na YouTube-u pomoću kojih se mogu detaljnije upoznati sa načinom rada ove mreže i kako koristiti roditeljski nadzor aplikacije.

Snapchat već zahtijeva od tinejdžera da imaju nekoliko zajedničkih prijatelja sa drugim korisnikom prije nego što se mogu pojaviti u rezultatima pretraživanja ili kao prijedlog prijatelja. Sada će zahtijevati još veći broj zajedničkih prijatelja, što će otežati povezivanje mladih sa nepoznatim ljudima.

Pored toga, biće uveden i sistem opomena za naloge koji u Stories i Spotlight dijele neprikladan sadržaj za svoj uzrast. Takvi potezi biće i sankcionisani uklanjanjem spornih sadržaja, a oni koji više puta prekrše pravila dobiće trajnu zabranu.