Snapchat pojačava zaštitu tinejdžera

Snapchat je ponovo unaprijedio svoje bezbjednosne funkcije kako bi otežao strancima kontakt sa tinejdžerima na platformi.

Kompanija je uvela nova upozorenja o “sumnjivim” kontaktima i preventivno blokira zahtjeve za prijateljstvo sa naloga koji mogu biti povezani sa prevarama.

Ovo nije prvi put da Snapchat pokušava da spriječi tinejdžere da se povezuju sa strancima. Najnovija upozorenja koriste “nove i napredne signale” kako bi identifikovala naloge povezane sa prevarama. Takođe, Snapchat će blokirati zahtjeve za prijateljstvo od korisnika koji nemaju zajedničke prijatelje sa podnosiocem zahtjeva i koji imaju istoriju pristupa aplikaciji sa lokacija često povezanih sa prevarama.

Funkcija blokiranja aplikacije je, takođe, unaprijeđena. Korisnici koji blokiraju nekoga sada će automatski blokirati nove naloge napravljene na istom uređaju.

Ova ažuriranja će pomoći u rješavanju seksualnih prevara koje često ciljaju tinejdžere na društvenim mrežama, kao i drugih zabrinutosti za sigurnost i privatnost. Najnovije ažuriranje dolazi ubrzo nakon što je Rolling Stone objavio iscrpnu istragu o tome kako je Snapchat “pomogao u podsticanju epidemije predoziranja tinejdžerima širom zemlje”.

U članku su se citirale specifične karakteristike poput Snap mape, koja omogućava korisnicima da dijele svoju trenutnu lokaciju sa prijateljima, i prijedloge za “brzo dodavanje”. Snapchat je počeo da ograničava prijedloge za “brzo dodavanje” između naloga tinejdžera i odraslih 2022. godine. Kompanija sada pojednostavljuje podešavanja za dijeljenje lokacije i uvodi češće podsjetnike o tome kako korisnici dijele svoju lokaciju u aplikaciji.