Snapchat klipove je moguće embedovati

Snapchat je nedavno predstavio dvije značajne funkcije koje će unaprijediti iskustvo svojih korisnika.

Prva nova funkcija je mogućnost embedovanja sadržaja sa Snapchat platforme na web stranice. To znači da korisnici sada mogu jednostavno ugraditi Lenses, Spotlight klipove, javne storije ili profile na svoje web stranice putem svojih pregledača na računarima.

Ovo se postiže jednostavno klikom na dugme “embed” pored opcije “share”. Kod za ugradnju automatski će se kopirati, slično kao na platformama poput Instagrama i TikToka. Ova opcija omogućava korisnicima da svoj Snapchat sadržaj prošire i pokažu ga na svojim web stranicama.

Druga nova funkcija je alat koji omogućava korisnicima da prošire svoje snimke putem različitih okruženja. Ovaj alat koristi sličnu tehnologiju kao Photoshop-ov Content-Aware Fill, procjenjujući kako se odabrani dio snimka uklapa u okruženje. Ova funkcija je dostupna samo Snapchat+ pretplatnicima.

Snapchat se takođe sve više oslanja na vještačku inteligenciju (AI) kako bi poboljšao iskustvo korisnika. Prethodno su predstavili AI alate, kao što je Dreams, koji korisnicima omogućavaju generisanje “fantastičnih” fotografija. Snapchat+ pretplatnici mogu uživati u dodatnim AI pogodnostima, poput chatbota My AI koji koristi GPT tehnologiju kompanije OpenAI.

Ove nove funkcije i AI alati čine Snapchat sve sofisticiranijim i korisnicima pružaju više kreativnih mogućnosti za dijeljenje sadržaja i komunikaciju, i on nastavlja da se razvija i unapređuje svoju platformu kako bi privukao i zadržao korisnike.