Smartphone 9.2: Prvi Tesla telefon sa notch ekranom

Smartphone 9.2 je prvi Tesla telefon sa notch ekranom i dijagonalom od 5.86 inča, koji korisniku pruža potpuno novi doživljaj.

Pored Android 8.1 Oreo OS, odličnih kamera i mnogo memorije, ovaj model omogućava i istovremeno korištenje dvije SIM kartice. Takođe, posjeduje profesionalna podešavanja za stvaranje vrhunskih fotografija.

Dijagonala ekrana od 5.86 inča je najveća do sada. HD+ i 16 miliona boja oživljavaju svaki detalj, a notifikacioni bar krije se u dodatnom prostoru ekrana, ostavljajući više prostora za sve ostalo.

Telefon posjeduje novi unaprijeđeni procesor MediaTek Helio P22 MTK6762 sa osam jezgara. Radna memorija od 4 GB omogućava neometan rad zahtjevnih aplikacija, uz minimalno trošenje baterije.

Tesla Smartphone 9.2 dolazi sa 32 GB interne memorije, a postoji i mogućnost njenog proširenja do 256 GB uz memorijsku karticu.

Korištenje dviju SIM kartica istovremeno omogućava Hybrid SIM. Jedna od kartica je Micro SIM, a druga Nano SIM (obje sa 4G tehnologijom). Takođe, moguća je i kombinacija memorijskih kartica.

Prednja kamera od 16 MP pravi fotografije u rezoluciji do 4672×3504 px. Posjeduje i blic i opciju za fotografisanje širokog selfija. Ona snima video u Full HD-u, a to je karakteristika i zadnje kamere. Ona, takođe, pravi jasne fotografije širokog kadra, u rezoluciji do 4672×3504 px, pomoću optike od 16MP + 5MP koja ima 4X digitalni zoom.

Oni koji uživaju u stvaranju video snimaka ili im je to u opisu posla, ovim telefonom mogli bi biti jako zadovoljni, jer ima opciju Slov Motion Video. Sa druge strane, imaju i onu koja omogućava da se scene koje se sporo kreću reprodukuju tako da djeluju ubrzano.

Sve ove brojne pogodnosti upakovane su u telefon debljine 7.9 mm koji dolazi u srebrnoj i crnoj boji, a koji posjeduje i poboljšanu bateriju kapaciteta 3.000 mAh.

Pored toga, Reverse Charging omogućava vlasniku da telefon koristi kao prenosivu bateriju za punjenje drugih uređaja.

Od ostalih karakteristika izdvaja se najnoviji Bluetooth 5.0 te senzor za otisak prsta koji pojačava bezbjednost. On ujedno služi i kao okidač za slikanje selfija. U paketu stižu i slušalice, silikonska maska i zaštita za staklo.

Podsjećamo, pojedini Tesla uređaji dostupni su i u m:tel ponudi.