Sljedeće godine stiže nova, tanja PS5 konzola

Standardni PS5 uskoro će postati prošlost, tako da Sony već radi na modernijim verzijama popularne konzole. Još nije zvanično potvrđeno da li će na tržište stići PS5 Pro ili Slim, ali je sve izvjesnije da će se novi model pojaviti u drugoj polovini 2023. godine.

O tome je u jednom od intervjua govorio i Hideaki Nishino, potpredsjednik ogranka Platform Experience. Upitan je sprema li se PS5 Pro, s obzirom na to da je PS4 Pro izašao tri godine nakon lansiranja osnovnog modela, ali je on odbio da da konkretan odgovor.

“Do kraja fiskalne 2022. godine kumulativna prodaja PS5 će premašiti 37 miliona jedinica. Vjerujemo da će ovo biti veoma važan trenutak i za platformu. Ne mogu konkretno govoriti o tome, ali nadam se da ćete se radovati narednoj godini”, kazao je Hideaki Nishino.

Kako mediji saznaju, mogućnost izbacivanja modela PS5 Pro je mala. Veća je šansa da će kompanija Sony ljubitelje ove vrste zabave obradovati tanjom konzolom, odnosno Slim modelom, i to u septembru 2023.

Podsjećamo, Insider Gaming je u septembru objavio da će kompanija umjesto prodaje odvojenih verzija konzole sa diskom i digitalne verzije izbaciti samo jedno PS5 kućište. To će korisnicima ostaviti mogućnost da biraju žele li kupiti paket sa disk drajvom, ili bez njega. Te navode je kasnije potvrdio The Leak, koji je dodao da PS5 stići tokom 2023. godine. Iz Sony-ja još uvijek nema nikakvih zvaničnih ionformacija o tome.