Sklopivi Xiaomi telefon stiže na globalno tržište

Xiaomi se priprema za globalno lansiranje svog novog preklopnog telefona Mix Flip, što predstavlja značajnu promjenu za ovu kinesku kompaniju.

Do sada su svi Xiaomi-jevi Mix Fold modeli bili dostupni isključivo u Kini, ali Mix Flip bi mogao promijeniti tu praksu.

Dokaz za ovu tvrdnju dolazi iz GSMA-ine IMEI baze podataka, gdje se nalazi broj modela nadolazećeg uređaja – 2405CPX3DG. Slovo “G” na kraju označava uređaje namijenjene globalnom tržištu, što sugeriše da će Mix Flip biti dostupan širom svijeta.

Očekuje se da Mix Flip bude predstavljen u julu i da postane jedan od najmoćnijih sklopivih flip telefona na tržištu. Uređaj će pokretati Qualcommov Snapdragon 8 Gen 4 procesor, a imaće tri zadnje kamere: glavnu kameru od 50 MP, telefoto kameru od 60 MP sa 2x optičkim zumom i ultraširoku kameru od 12 MP.

Mix Flip bi mogao značajno uticati na globalno tržište preklopnih telefona, donoseći novu dinamiku u borbi za prevlast u ovom segmentu.

Podsjećamo, vrhunske Xiaomi telefone možete pronaći u bogatoj m:tel ponudi i još platiti na rate, bez kamate. Za više infotmacija posjetite www.mtel.ba ili pozovite broj 0800 50 000.