Sklopivi Huawei telefoni stižu u Evropu

Ljubitelji inovativnog dizajna sa nestrpljenjem očekuju Huawei P50 Pro i preklopni Huawei P50 Pocket.

Za najnovije članove porodice Huawei kažu da su impresivni uređaji s kojima je kompanija otišla korak naprijed u pogledu konstrukcije, dizajna, kamere i performansi.

Pa da krenemo redom, od modela P50 Pro.

Kompanija ističe da je Huawei P50 Pro zvanično najnapredniji pametni telefon za fotografisanje ikad napravljen. Ono što ovaj model izdvaja od ostalih je Dual-Matrix sistem kamere koji korisniku omogućuju fotografije pune detalja i boja i u uslovima slabog osvjetljenja. Tu je i prvi Persicope zoom objektiv koji stvara fotografije visoke rezolucije pri maksimalnoj udaljenosti zuma od 0,5x do 100x. Dodatno, nadograđena tehnologija XD Optics pruža bolju jasnoću fotografija.

Podržava ga snažna baterija od 4.360 mAh sa super brzim i bežičnim punjenjem. Krasi ga i 3D zakrivljeni stakleni ekran te dvostruki stereo zvučnici. Ima IP68 certifikat za zaštitu od vode i prašine, a dolazi u zlatnoj i crnoj boji.


Sklopivi Huawei P50 Pocket je tanak 15,2 mm kada je sklopljen, a 7,2 mm kada se rasklopi. Dolazi s dva ekrana od kojih je glavni 6,9-inčni OLED te osigurava kinematografsko iskustvo gledanja.

Na prednjem ekranu korisnici mogu lako upravljati muzikom, provjeriti kalendar i obavještenja, ali i pokrenuti kameru telefona. Na poleđini je trostruka kamera sa primarnim senzorom od 40 MP i ultraširokim od 13 MP. Posjeduje i senzor ultra spektra od 32 MP.

Ima bateriju od 4.000 mAh sa podrškom za brzo punjenje od 40W. Super Privacy Mode, je tu da automatski isključi kamere, mikrofone i lokaciju kada se telefon sklopi. Huawei P50 Pocket na tržište dolazi u bijeloj boji.

Oba uređaja rade na Snapdragon 888 čipsetu. Međutim i imaju LTE podršku. Kada je u pitanju Stari kontinent, ovi modeli su stigli u Bugarsku i Češku, dok su u ostatku Evrope očekuju u februaru.