Sertifikovan Xiaomi Redmi 12

Čelni ljudi Xiaomi-ja potvrdili su da će liniju svog podbrenda, Redmi Note, osvježavati svakih pola godine novim modelom. Dvanaesto izdanje Redmi Note serije stiže u planiranom terminu, jer je dobio potrebne sertifikate.

Ovakav pristup izbacivanja što više modela različitih cijena i karakteristika je dio politike „za svakog ponešto“ i tako treba posmatrati i Redmi Note 12, koji će se uskoro pojaviti na kineskom i tržištu u ostatka svijeta.

O modelu se ne zna puno, zapravo se pretpostavlja da je on jedan od dva koja su prošla kinesku 3C sertifikaciju, poznatu po tome što nakon nje uvijek procure informacije.

Ono što se zna jeste da će licencirane telefone pokretati MediaTek procesor visokih performansi, ali to neće biti Dimensiti 8100. Nagađa se da će to biti procesori MediaTek Dimensiti 1300 ili MediaTek Dimensiti 8000.

Dimensiti 1300 je nastavak Dimensiti 1200 SoC, ima osam jezgara od kojih je jedan Cortex-A78 sa super-velikim jezgrom, tri su Cortex A-78 velika jezgra i četiri Cortex A-55 efikasna jezgra.

Druga mogućnost je Dimensiti 8000, koji ima četiri velika Cortex-A78 CPU jezgra i četiri manja A55 CPU jezgra.

Očekuje se da će serija Redmi Note 12 imati karakterističan industrijski stil, snažne performanse i produženo trajanje baterije. U kompaniji su radili na tome da poboljšaju softver, koji u prethodnoj seriji prosto nije ležao svakome.

I na kraju, očekuje se da će predstavljanje novog modela biti u maju ove godine.