Sertifikovan Samsung Galaxy Z Fold4 – poznate neke tehničke karakteristike

Dva nova modela sklopivih telefona kompanije Samsung, Galaxy Z Fold4 i Galaxy Z Flip4, čije predstavljanje se očekuje krajem avgusta, a model Galaxy Z Fold4 je nedavno prošao sertifikaciju.

Sertifikaciju je potvrdila američka Savezna trgovinska komisija i, logično, nakon toga su morale procuriti neke od karakteristika ovog uređaja.

Telefon će imati podršku za S Pen, kao i model iz ranije serije. Da bi performanse i osjećaj korišćenja S Pen olovke bio bolji, Fold4 će imati strukturno snažniji displej u odnosu na prethodnika.

Zna se i to da će ga pokretati Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, trenutno najmoćniji mobilni čipset koji postoji. Što se tiče memorije, nagađa se da je u pitanju 12 GB radne memorije i jedan terabajt prostora za skladištenje podataka. Krug podataka o kojima postoje neke naznake zatvara se sa baterijom koja je kapaciteta 4.400 mAh. Podrška za punjenje bi mogla biti povećana na 45 W, u odnosu na ranijih 25 W.

Kad je u pitanju ekran, očekuje se da će pred nas doći 7,6-inčni 2K AMOLED, sa brzinom osvježavanja od 120 Hz. Ispod ekrana dolazi 16 MP kamera i 6,2-inčnim prednjim ekranom sa 10 MP prednjom punch-hole kamerom. Osim rezolucije kamere, to je identično kao kod Fold3 generacije.

Tri kamere nazad bi mogle da budu određena izmjena, naročito sa glavnom kamerom koja bi trebala imati 50 MP u odnosu na dosadašnjih 12 MP, dok će širokougaona i telefoto kamera zadržati 12 MP.