Savršeno filmsko popodne uz “Bohemian Rhapsody” na Superstar TV

Obožavaoci pjesama Freddieja Mercuryja i grupe Queen u petak (24. februara) od 15.30 mogu da se prisjete njihovog uzbudljivog puta do uspjeha uživajući u ostvarenju Bohemian Rhapsody na kanalu Superstar TV.

Ovaj očaravajući biografski film o prerano preminulom muzičaru i slavnom britanskom rok bendu predstavljen 2018, u režiji Bryana Singera, prati uspon benda kroz njihove legendarne pjesme i revolucionarni zvuk.

Freddie je zahvaljujući vrhunskom glasu, prkoseći stereotipima, postao jedan od najomiljenijih zabavljača na planeti. Muzičar sa bendom postiže nevjerovatno veliki uspjeh, ali iznenada dolazi do preokreta i on, okružen mračnijim uticajima, okreće leđa Queen-u u potrazi za solo karijerom.

Nakon što je poprilično ispaštao bez saradnje s grupom, Freddie uspijeva ponovno ujediniti svoj bend upravo na vrijeme za Live Aid. Dok se hrabro suočava s bolešću opasnom po život, Freddie vodi bend u jednom od najvećih nastupa u istoriji rok muzike.

U filmu igraju Rami Malek, Joseph Mazzello, Mike Myers, Lucy Boynton, Ben Hardy… Važno je pomenuti da je Malek za ulogu Mercuryja nagrađen Oscar-om. Ne propustite ovaj, ali i druge odlične sadržaje na kanalu Superstar TV.