Savremene učionice i video-nadzor – donacija kompanije m:tel banjalučkoj Gimnaziji

Kao dugogodišnji prijatelj banjalučke Gimnazije, kompanija m:tel donirala je sredstava kojima su dvije učionice ove škole potpuno adaptirane, a nabavljena je i oprema potrebna za izvođenje savremene nastave.

Uz adaptaciju učionica, Gimnazija Banja Luka dobila je i sistem video-nadzora koji će omogućiti veću bezbjednost i učenika i profesora ove škole. Generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan je prilikom posjete banjalučkoj Gimnaziji simbolično predala u rad renovirane učionice direktorki škole Viti Malešević.

Izvor fotografija: m:tel PR

Za sanaciju učionica, namještaj i tehničku opremu, te postavljanje video-nadzora u cijeloj školi, kompanija m:tel je donirala više od 100.000 KM, a naredni korak je i nabavka računarske opreme.

„Kada sam videla u kakvom stanju su bile učionice, odlučila sam da ih najpre renoviramo, a tek nakon toga doniramo i svu potrebnu računarsku opremu. Osim toga, ugradili smo i najsavremniji video-nadzor uz koji će deca i osoblje škole biti sigurniji i bezbedniji“, izjavila je Jelena Trivan, generalna direktorka kompanije m:tel.

Obraćajući se učenicima i zaposlenima ove škole, Trivan je istakla da je obrazovanje jedina sigurna investicija.

„Kao učenici Gimnazije, vi ste elita jednog društva koja zaslužuje obrazovanje u pristojnim i moderno opremljenim učionicama“, poručila je Trivan.

Izvor fotografija: m:tel PR

Društvena odgovornost podrazumijeva brigu o zajednici, a naročito o obrazovnim ustanovama i našim mladima koji zaslužuju najbolje uslove za učenje. Upravo zato, kompanija m:tel ulaže znatna sredstva da pomogne što više osnovnih i srednjih škola, ali i fakulteta, na različite načine.

Uz zahvalnost kompaniji m:tel i direktorki Trivan, direktorka Gimnazije Banja Luka Vita Malešević istakla je koliki značaj ova donacija ima za školu i njene učenike.

„Uz nov i savremen video-nadzor, naša škola koja se može pohvaliti većim brojem učenica i profesorki u odnosu na muškarce, sada će biti još bezbjednija, a mi ćemo se osjećati još sigurnije, a obećanje da ćemo nakon renoviranih učionica dobiti i računarsku opremu daje nam dodatnu sigurnost i elan da bolje radimo svoj posao, stičemo i širimo znanja“, poručila je Malešević.

Izvor fotografija: m:tel PR

Ova donacija nastavak je sličnih aktivnosti koje je kompanija m:tel realizovala na Elektrotehničkom fakultetu u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, kao i Prirodno-matematičkom fakultetu u Banjaluci, a ujedno i potvrda predanosti i usmjerenja da značajna sredstva ulaže u obrazovanje, kako bi mladi ostajali ovdje i obrazovali se u svojoj zemlji.