Samsung’s Galaxy S22 stiže sa nikad do sad viđenom kamerom

Govori se da će novi vodeći premium telefon Samsung Electronics Galaxy serije Galaxy S22 izaći u januaru sljedeće godine. 

Najkvalitetniji model Galaxy S22 Ultra 5G biće opremljen kamerom od pet sočiva od 200 MP sa zadnje strane koju pokreće japanska Olympus tehnologija.

Ipak nedavno curenje informacija govori nam da ovaj senzor zapravo neće doći do Samsung Galaxy S22 asortimana, a kompanije se umjesto toga drži kamere od 108MP.

O brendu Olympus takođe je nešto o čemu smo već šuškalo, jer su se i druge kompanije pametnih telefona udružile sa markama fotoaparata (nedavno OnePlus s Hasselbladom).

Tu je tvrdnja da će Samsung Galaxy S22 Ultra na leđima imati pet sočiva. To bi bilo jedno sočivo više od Samsung Galaxy S21 Ultra, ali to je broj koji smo ranije vidjeli na Nokiji 9 PureView.

S druge strane, govori se da Galaxy S22 Ultra može imati objektiv s kontinuiranim zumom (što znači da će nuditi optički zum na svim nvoima do svog maksimuma).

Dodatne informacije govore da će Samsung Galaxy S22 Ultra podržavati S Pen, a to uopšte nije iznenađenje sa obzirom na to da ovu vrstu S21 Ultra podržava.