Samsung sprema “Tri-Fold” uređaj

Samsung, jedan od glavnih igrača na tržištu sklopivih mobilnih telefona, sprema “Tri-Fold” uređaj koji bi se trebao pojaviti ove godine.

Yogesh Brar, popularni tehnološki bloger, objavio je da će Samsung ove godine lansirati mobilni uređaj sa trostrukim ekranom. Ako se to dogodi, južnokorejski tehnološki gigant postaće prvi koji je lansirao sklopivi mobilni telefon sa dvije šarke.

Podsjećamo, mediji su ranije prenijeli da Samsung kasnije ove godine planira da plasira na tržište tri telefona – Galaxy Z Flip 5, Galaxy Z Fold 5, te novu sklopivu liniju Galaxy S23 Fan Edition (FE).

Najnovije informacije pokazuju da od uređaja Galaxy S23 FE za sada nema ništa, ali je zato ova informacija o telefonu sa trostrukim ekranom zasjenila sve prethodne najave.

Samsung Display je ranije već demonstrirao OLED ekran sa dvije šarke, te se očekuje da će u ovom slučaju poboljšana verziju panela biti korištena za Samsung “Tri-Fold”.

Kako navodi Gizchina, telefon bi mogao pokretati Qualcomm-ov Snapdragon 8 Gen 2 procesor, koji već pokreće model Samsung Galaxy S23 Ultra.

Još uvijek nema informacija kada bi telefon sa trostrukim ekranom mogao biti predstavljen, ali fascinantna je i sama činjenica da će njegovim lansiranjem Samsung ponovo napraviti iskorak u odnosu na konkurenciju – uvesti potpuno novu formu u svijet mobilnih telefona.

Brojne vrhunske Samsung uređaje možete pronaći u m:tel ponudi.