Samsung sprema telefon sa samo jednom zadnjom kamerom

Dovoljno je samo da pogledate u telefone oko vas i da zaključite da su se kamere na njima promijenile, jer ih više nije jedna već možemo govoriti o sistemu nekoliko kamera.

To je postao trend i kamera je sve više, iako se često ispostavi da su neke od njih gotovo beskorisne, posebno kod jeftinijih modela.

Samsung je nakon određenog vremena prepoznao da su i korisnici uočili ovu anomaliju i sada stižu informacije da se južnokorejska kompanija sprema da predstavi novi telefon. On će na poleđini imati samo jednu kameru, ispod koje se nalazi LED blic.

Model tog telefona će se zvati Samsung Galaxy A23e, a renderi sa njegovim izgledom stižu nedugo nakon što je predstavljena 5G verzija Galaxy A23 telefona.

Ono to se vidi na slikama jeste da prednju stranu telefona prekriva ekran s kapljicom u vrhu, u kojoj će se naći prednja kamera. Na desnom okviru telefona nalazi se skener otiska prsta i taster za kontrolu zvuka.

Na već pomenutoj poleđini telefona vidi se samo jedna kamera i LED blic ispod nje, ali to je sve od detalja koje možemo dokučiti golim okom. I pretpostaviti da bi ovo mogla biti najpristupačnija verzija A23 telefona.

Ovim su se potvrdila neka ranija najavljivanja da će Samsung ukloniti senzor dubine sa svojih telefona iz srednjeg segmenta, koje planira predstaviti sljedeće godine.