Samsung sprema povoljniji savitljivi telefon?

Kompanija Samsung radi na novom sklopivom uređaju koji bi, navodno, trebalo da bude cjenovno povoljniji.

Sudeći prema objavi na Twitter-u dojavljivača @chunvn8888, taj telefon na tržištu bi se mogao naći tek 2024. ili 2025. godine.

„Samsung radi na jeftinijem savitljivom telefonu, koji na tržište stiže u okviru kompanijine Galaxy A serije“, stoji u objavi. Nije poznato da li će se preklapati kao Galaxy Z Fold 3 ili kao Galaxy Z Flip 3, ali nema sumnje da će privući veliku pažnju, pogotovo ako bude jeftiniji.

S obzirom na to koliko su modeli Galaxy Z Fold 3 i Galaxy Z Flip 3 dominantni od izlaska na tržište, očekuje se da će i svi naredni preklopni modeli južnokorejskog giganta zadržati visoke kriterijume. Inače, brojni zadovoljni kupci pametnih telefona kompanije Samsung s nestrpljenjem iščekuju upravo izlazak nasljednika pomenutih sjajnih savitljivih telefona.

Podsjećamo, prema objavljenim renderima, Samsung Galaxy Z Fold 4 biće težak 254 grama, što će ga učiniti najlakšim Fold modelom do sada. Jedan od aduta Galaxy Z Flip 4 uređaja biće snažnija baterija. Očekuje se da će oba ova modela biti predstavljena u avgustu. Da li će oni dodatno pojačati dominaciju južnokorejske kompanije na tržištu savitljivih telefona, ostaje da vidimo.