Samsung sprema alat koji će prevoditi telefonske razgovore

Samsung priprema revolucionarnu funkciju za svoj naredni flagship telefon, koja će promijeniti način na koji korisnici komuniciraju. 

Nova funkcija, poznata kao Galaxy AI, pokreće se Samsung-ovom AI tehnologijom na uređaju, zajedno s podrškom AI tehnologije iz clouda. Jedna od ključnih mogućnosti ove funkcije je AI Live Translate Call, koja će pružati prevode u realnom vremenu tokom telefonskih razgovora.

Ova inovativna karakteristika omogućava korisnicima da vide prevode razgovora u obliku teksta tokom samog razgovora. Demonstracioni screenshot prikazuje razgovor između osobe iz Njujorka koja govori engleski i osobe iz Seula koja komunicira na korejskom jeziku. Dodatno, alat ima “add event” dugme koje omogućava korisnicima označavanje datuma i vremena u kalendaru tokom razgovora.

Šef odsjeka za istraživanje i razvoj, Wonjoon Choi, najavljuje da će Galaxy AI “zauvijek promijeniti način na koji razmišljamo o našim telefonima”. Iako još uvijek nema puno detalja o ovoj funkciji, izgleda da će predstavljati značajan korak naprijed u upotrebi pametnih telefona i poboljšati iskustvo korisnika.

Pored AI Live Translate Call funkcije, još uvijek nije poznato hoće li Galaxy AI uključivati i Samsung-ovu Gauss generativnu AI mogućnost. Ako se to dogodi, moglo bi doći do značajnih inovacija, s obzirom na postojeće mogućnosti slične Google-ovoj funkciji Live Translate.