Samsung smanjuje proizvodnju telefona?

Južnokorejska kompanija Samsung navodno će ove godine proizvesti 30 miliona telefona manje nego što je planirano.

Kako navodi SamMobile, umjesto 310 miliona proizvešće 280 miliona uređaja. The Verge prenosi da je to svakako dosta telefona, ali da je i prilično veliko smanjenje s obzirom na prvobitni cilj kompanije.

Iako je Samsung u prvom kvartalu ove godine imao rekordan prihod od prodaje mobilnih telefona, sa 73,7 miliona uređaja prodatih širom svijeta, izgleda da i ova kompanija mora da se prilagodi trenutnoj ekonomskoj situaciji u svijetu, koja nije najbolja.

Navodno će se smanjenje proizvodnje odnositi na sve vrste mobilnih uređaja, od najjeftinijih do najskupljih. Na portalu The Verge ističu i da pomalo čudi odluka o smanjenju broja jeftinijih telefona, s obzirom na to da bi bilo logično da se tokom ekonomske krize ljudi više okrenu cjenovno povoljnijim uređajima.  Dodaju da bi onima koji imaju telefone visoke klase vjerovatno bilo najbolje da ih zadrže još godinu ili dvije.

Dok pojedini mediji prenose da bi i američki gigant Apple ove godine mogao proizvesti 20% manje primjeraka modela iPhone SE, drugi tvrde da poznata kompanija planira da proizvede približno isti broj telefona kao i prošle godine. Šta je istina – pokazaće vrijeme. Sudeći prema ovim informacijama, posljedice krize u svijetu nikoga neće zaobići.