Samsung radi na klizećem displeju i rotirajućoj pop-up kameri

Nakon što je LG najavio novi LG Rollable (telefon koji se razmotava) i Samsung Display je potvrdio da radi na klizećem displeju, a novost iz te kompanije je i rotirajuća pop-up kamera.

Naime, tokom ove godine se očekuje da će Samsung telefoni dobiti displeje koji se uvijaju, a iako još nije zvanično potvrđeno, izvjesno je i da će to biti prvi model telefona takvog tipa.

Iz kompanije objašnjavaju da će se ovo postići implementacijom novih tehnologija na aktuelne displeje i tako će biti omogućena mala potrošnja koja će konkurenciju na tržištu ostaviti iza sebe.

Kada je riječ o kameri, jasno je da Samsung ide ka tome da se sve “upakuje” ispod ekrana, ali na tom putu razrađuje i druge ideje, a jedna od njih je upravo pop-up kamera koja se rotira, pa joj to omogućava da mijenja svoju poziciju i tako bude pristuna i na prednjoj i na zadnjoj strani telefona.

Za razliku od punch-hole dizajna kamere, rotirajuće pop-up kamere se izdižu (samo u onoj mjeri koliko je potrebno da budu vidljive) iznad telefona i okreću se u željenom smjeru – selfie ili klasični mood.

 Još uvijek je ovo samo ideja koja nije realizovana, ali ostaje da vidimo hoće li Samsung ozvaničiti rad na ovoj vrsti rotirajuće kamere kao što je to uradio sa klizećim displejima.