Samsung radi na dvostruko savitljivom telefonu

Samsung radi na dvostruko savitljivom telefonu, a za sada nije poznato kako će ova tehnologija biti nazvana.

Da li će to biti DualFold naziv ili neki drugi, ostaje da se vidi, ali od dojavljivača stiže informacija da južnokorejska kompanija sprema ovakav uređaj. Prema tim navodima, telefon bi trebalo da bude predstavljen do kraja godine, a do sada je već prijavljeno mnogo patenata koji se odnose na ovaj uređaj.

Ovo će biti novi format, koji će dopuniti aktuelnu Samsung liniju, čime će kompanija učvrstiti prednost u inovacijama na ovom polju. Uz to, ove godine se očekuju i nasljednici Galaxy Z Fold2 i Z Flip modela.

Odnos stranica dvostruko osavitljivog telefona bi trebalo da bude u ravni sa mejnstrim opcijama, kao što su 16:9 ili 18:9, kako bi više igara i drugih aplikacija mogle da funkcionišu fluidno uz bolju rezoluciju.

Interni plan u kompaniji je da porodaju isti broj savitljivih telefona i Galaxy Note uređaja (više od 10 miliona godišnje). Prema pojedinim izvještajima, Samsung je prošle godine prodao oko 3,5 miliona fleksibilnih telefona, a za 2021. godinu se očekuje da taj iznos dosegne 7,5 miliona.