Samsung prikazao moć svog senzora od 200 MP

Kompanija Samsung konačno je demonstrirala šta može njen senzor kamere ISCOCELL HP1 od 200 MP i rezultat je zaista impresivan.

Moć ovog senzora o kojem se već dugo priča i koji će se ove godine naći u Motorola-inom telefonu, a tek kasnije u Samsung-ovoj Galaxy S24 ili Galaxy S25 liniji pametnih telefona, predstavljena je na vrlo slikovit način.

Iako je bilo za očekivati da će na prezentaciji biti predstavljen i telefon koji će ga prvi posjedovati, to se nije desilo. U promotivnom videu fokus je na količini detalja koje ISCOCELL HP1 može uhvatiti u jednoj fotografiji. Ta fotografija, na kojoj se u ovom slučaju našla mačka, isprintana je i predstavljena na platnu veličine 28×22 metra, okačenom na zgradi, koje je sastavljeno od 12 dijelova veličine 2,3 metra.

Ono što Samsung želi da poruči potrošačima ovim video snimkom je da se ovim senzorom može snimiti više detalja, koji se neće izgubiti prilikom zumiranja slike.

Prema prethodnim izvještajima, Motorola Edge 30 Ultra bi trebalo da bude prvi mobilni telefon sa ovim senzorom od 200 MP. Taj pametni telefon na tržištu bi se trebao naći već idućeg mjeseca.

Nakon ove najave nestrpljenje ljubitelja pametnih uređaja sigurno je značajno poraslo, tako da nema sumnje da će telefon sa ISCOCELL HP1 senzorom biti pravi ljetni hit.