Samsung predstavio novu liniju pametnih satova

Novi Samsung Galaxy Watch6 i Galaxy Watch6 Classic satovi predstavljaju vrhunsku kombinaciju zdravstvenih funkcija i elegantnog dizajna, pružajući korisnicima mogućnost razvijanja zdravih navika tokom čitavog dana.

Iimpresivne karakteristike usmjerene na zdravlje uključuju detaljnu analizu spavanja koja obuhvata ukupno vrijeme spavanja, cikluse sna, vrijeme buđenja te fizički i mentalni oporavak. To korisnicima omogućuje bolje razumijevanje kvaliteta njihovog sna svake noći.

Kompletan paket praćenja zdravlja uključuje EKG, praćenje krvnog pritiska, predviđanje menstrualnog ciklusa, detekciju pada, upozorenja o radu srca i pulsu te druge karakteristike. Jedna od njih je personalizovana zona srčanog ritma, koja analizira individualne fizičke sposobnosti i definiše pet optimalnih nivoa intenziteta trčanja, pružajući korisnicima vrhunsko iskustvo vježbanja.

Fitnes funkcije su dodatno personalizovane kako bi korisnici bili stalno motivisani, s ključnim fizičkim mjerama poput mišića, bazalne metaboličke stope te postotka vode i masti u organizmu. Takođe, satovi pružaju kompletni pregled organizma i opšteg fizičkog stanja korisnika.

Korisnici će uživati u većem i živopisnijem ekranu sa 20% više prostora za prikazivanje teksta i većom tastaturom koja olakšava čitanje i pisanje.

Galaxy Watch6 dolazi u dvije veličine, 44 mm i 40 mm, dok Galaxy Watch6 Classic nudi opcije s rotirajućim okvirom u veličinama od 47 mm i 43 mm. Ovi satovi imaju Super AMOLED ekrane sa zaštitnim staklom od safira.

Pokretani Exynos W930 procesorom s maksimalnom brzinom od 1,4 GHz i sa 2 GB RAM-a, ovi satovi imaju dovoljno snage za obradu podataka. Kapacitet interne memorije iznosi 16 GB. Baterije od 300mAh u manjim verzijama i 425mAh u većim verzijama pružaju dovoljno snage za dugotrajno korištenje, a IP68 certifikat pruža zaštitu od prašine i vode.

Galaxy Watch6 Classic sat se odlikuje vrhunskim dizajnom za sva vremena i omiljenim rotirajućim okvirom – i dostupan je u crnoj i srebrnoj boji.

Zajedno sa ovim uređajima Samsung je predstavio vrhunske Samsung Z Flip 5 i Samsung Z Fold 5 preklopne telefon. Ukoliko ste zainteresovani za njihovu kupovinu, možete ih unaprijed naručiti u m:tel-u i ostvariti popust od 300 KM.