Samsung predstavio Galaxy Z Flip 4 i Galaxy Z Fold 4, evo zvaničnih specifikacija

Kompanija Samsung predstavila je željno iščekivane sklopive telefone Galaxy Z Flip 4 i Galaxy Z Fold 4.

Nasljednici uređaja Galaxy Z Fold 3 i Galaxy Z Flip 3, koji su krajem prošle godine napravili revoluciju na tržištu pametnih telefona, donose brojne pozitivne promjene i softverske trikove, što se od južnokorejskog giganta i očekivalo.

Galaxy Z Flip 4, sa dizajnom u obliku školjke, fizički je vrlo sličan prethodniku, ali uz provjereni kvalitet donosi i brojne nove mogućnosti. On korisnicima omogućava snimanje videa bez korištenja ruku ili grupnih selfija pod različitim uglovima. Tajna je u FlexCam kameri, koja se aktivira kada je telefon djelimično otvoren.

Takođe, Samsung Galaxy Z Flip 4 omogućava i snimanje selfija glavnom kamerom sa spoljašnjeg ekrana, u Quick Shot režimu rada. Zanimljivo je da korisnik tokom snimanja videa može prelaziti iz tog u Flex režim, bez prekidanja snimanja. Odgovaranje na poruke, korištenje widget SmartThings Scene, otključavanje automobila – sve to može se obavljati i dok je telefon sklopljen, takođe sa spoljašnjeg ekrana.

Galaxy Z Flip 4 pokreće Snapdragon® 8+ Gen 1 procesor, a dolazi sa unaprijeđenom kamerom opremljenom 65 odsto jačim senzorom, zahvaljujući kojem je kvalitet fotografija i video snimaka vrhunski u svako doba dana i noći. Vlasnici ovog telefona mogu potpuno da ga prilagode svom stilu, da kreiraju sopstveni ekran, jer u ponudi imaju brojne dizajnerske mogućnosti, ikonice, fontove… To je jedan od razloga zbog kojih iz kompanije navode da je Galaxy Z Flip 4 savršen uređaj za lično izražavanje.

Što se tiče telefona sa Galaxy Z Fold 4, velika promjena vidljiva je u sistemu kamera, sa glavnim senzorom od 50 MP i 30x Space Zoom sočivom. Radi se o prvom telefonu sa Androidom 12L, specijalnom verzijom tog operativnog sistema koju je kompanija Google kreirala za velike ekrane, a jedan takav, 7,6 inčni, krasi i Z Fold 4. I ovaj uređaj omogućava obavljanje više stvari istovremeno, a neke od sjajnih opcija za to su dijeljenje ekrana na pola i funkcija „prevuci i pusti“ kod Google-ovih aplikacija. I Galaxy Z Fold 4 pokreće Snapdragon® 8+ Gen 1, jedan od najmoćnijih procesora na tržištu.

Telefoni Galaxy Z Flip 4 i Galaxy Z Fold 4 imaju IPX8 nivo otpornosti, a s obzirom na to da posjeduju okvire od armiranog aluminijuma, sa Gorilla® Glass Victus®+ zaštitnim staklom kompanije Corning®, gotovo da su fizički neuništivi.

Oba ova uređaja već sad možete rezervisati u kompaniji m:tel i iskoristiti sjajne pogodnosti pri kupovini. U prodaji će biti od 25. avgusta.

Kompanija Samsung, pored ovih sklopivih telefona, predstavila je i pametne satove Galaxy Watch 5i Galaxy Watch 5 Pro, koji posjeduju veće baterije od uređaja Galaxy Watch 4. Takođe, imaju senzor tjelesne temperature, što bi ove godine trebalo doći i na Apple-ove pametne satove.  I oni će u prodaji biti od 26. avgusta, a početna cijena sata Galaxy Watch 5 iznosiće 240 dolara, dok će za Galaxy Watch 5 Pro iznositi 450 dolara.

Na istom događaju južnokorejska kompanija predstavila je i slušalice – Galaxy Buds 2 Pro, 15 odsto manje, ali mnogo moćnije od originalnog para. One omogućavaju slušanje savršeno jasnog zvuka, bez kašnjenja, a zahvaljujući čvrstom prijanjanju idealne su za nošenje tokom treninga i drugih fizičkih aktivnosti. Posjeduju i Auto Switch, kao i Smart Things Find, pomoću kojih ih vlasnik lako može pronaći. One koštaju 229,99 dolara.