Samsung Odyssey OLED G9 je lansiran

Novi Samsung monitor je najavljen kao revolucionaran, budući da donosi zakrivljeni dvostruki QHD 49” 1800R ekran.

Novi zakrivljeni monitor ima rezoluciju od 5120×1440 piksela, što predstavlja dvostruku QHD rezoluciju sa odnosom stranica 32:9. Brzinom osvježavanja od 240 Hz ovaj monitor pruža idealno iskustvo za gejmere koji se bave “pucačinama” i vožnjama.

Opremljen Neo Quantum Pro procesorom kompanije Samsung, monitor ima vrijeme odziva od 0,03 milisekunde, što garantuje besprijekorno igranje bez ikakvog sjeckanja ili preskakanja. OLED osvjetljenje u kombinaciji sa Quantum dot tehnologijom omogućava precizno prikazivanje boja piksel po piksel, što rezultira skoro beskonačnim rasponom kontrasta boja. Ovaj monitor, takođe, ima napredne funkcije kao što su AMD FreeSync Premium Pro i DisplayHDR True Black 400.

Kada je u pitanju povezanost i dostupnost, Samsung Odyssey OLED G9 monitor dolazi sa Samsung Gaming Hub platformom koja omogućava striming i igranje u oblaku putem partnera poput Xbox-a i NVIDIA GeForce Now, bez potrebe za konzolom ili preuzimanjem igara. Ovaj model, takođe, podržava Smart TV opcije, omogućavajući korisnicima da uživaju u raznim video sadržajima na internetu bez računara.

Monitor je trenutno dostupan samo za narudžbe u SAD po cijeni od 2.,200 dolara, a očekuje se da će isporuke početi od 26. juna. Samsung tokom godine treba da lansira još monitora, a jedan od njih će biti i model G93SC iz Odyssey serije, koji će takođe biti u veličini od 49 inča sa 1800R zakrivljenim ekranom i većinom drugih gejming karakteristika.