Samsung lansirao otporni Galaxy XCover 5 telefon

Kompanija Samsung predstavila je Galaxy XCover 5, pametni telefon s posebnim unapređenjima dizajna za izdržljivost na vanjskim (ne)uslovima i padovima.

Ovaj telefon pruža kombinaciju otpornog kućišta zajedno s komforom i jednostavnošću korištenja. Tehnički je optimizovan i za rad s rukavicama, a dodatno je opremljen i zamjenjivom baterijom koja se lako puni kako bi izdržao i najintenzivnije radne časove.

Samsung kontinuirano ulaže u tehnologije koja pružaju efikasna i izdržljiva rješenja za aktivnosti u fizički težim uslovima rada, kao što su proizvodni i građevinski poslovi. Galaxy XCover 5 je pametni telefon koji spaja jednostavnost korištenja te otporan dizajn kako bi pružio poslovnim korisnicima mobilnost na takvim poslovima.

“Bez obzira da li ovaj telefon koristite u ekstremnim uslovima poput visokih temperatura ili pod uticajem kiše ili snijega, on će izdržati sve izazove povećavajući produktivnost“, izjavio je Mark Noton, viši direktor Portfolija pametnih telefona Samsung Electronics Europe.

Ovaj otporni telefon dolazi s Enchanced shock apsorption zaštitom koja štiti pametni telefon od padova s visine do 1,5 metara, kao i s vodootpornim dizajnom s IP68 certifikatom koji će izdržati 30 minuta pod vodom te dodatnom zaštitom od sitnih čestica. Takođe, Glove Touch mogućnost pruža preciznu osjetljivost ekrana na dodir pri nošenju rukavica.