Samsung isporučio 10 miliona savitljivih telefona

Južnokorejska kompanija Samsung već mjesecima diže atmosferu pred predstavljanje četvrte serije savitljivih telefona, ali donosi zanimljive vijesti povodom plasmana te vrste uređaja.

Samsung je otkrio da je tokom 2021. godine širom svijeta isporučio skoro 10 miliona savitljivih telefona. Time se može reći da je na dobrom putu da ostvari svoje javno deklarisane ciljeve kako će učiniti savitljive telefone potpuno prihvaćenim među korisnicima.

To nije na početku djelovalo kao nešto što će biti lako izvodljivo, jer su korisnici “odbacili” prve modele savitljivih telefona raznih proizvođača. Vidljiva crta savijanja displeja i šarke na spoljnom mjestu savijanja uređaja nisu bile nikome privlačne, ali je razvoj doveo do toga da savitljivci budu sve privlačniji.

Naravno, Samsung-ovi uređaji su prvi među njima, a najveći proboj ostvario je model Z Flip 3. Većina kupaca fleksibilnih telefona, njih oko 70 procenata, se odlučuje za kupovinu preklopnog Flip modela. To nije nikakva novina, jer su iz Samsung-a ranije istakli da je Flip 3 motivisao veći broj ljudi da promjene brend u odnosu na njihove premijum modele.

Sama cifra od 10 miliona predstavlja povećanje od 300 procenata u odnosu na prodaju ovih modela koju je Samsung imao 2020. godine. Ujedno je to i 30 odsto više od onog što su zacrtali kao cilj za 2021.

Očekuje se da će se trend nastaviti, budući da Samsung planira da predstavi četvrtu seriju Flip i Fold modela, sa poboljšanim korisničkim iskustvom kada su u pitanju novi uređaji.