Samsung ima patent za novu vrstu sklopivog telefona

Zahvaljujući prikazima koje je LetsGoDigital pružio u saradnji sa Sarangom Shethom, dobili smo predstavu kako bi mogao izgledati novi sklopivi Samsung.

Očekuje se da će Samsung izrađivati ​​sklopive dijelove izvan karakteristika Galaxy Z Flip i Z Fold.

Patent je podnijet i WIPO-u i USTPO-u u roku od jednog dana i nosi naziv: “Metoda i uređaj za pružanje korisničkog interfejsa u elektronskom uređaju koji ima sklopivi ekran”.

Nazvan Samsung Galaxy Z Fold Tab, sklopivi telefon ima dvostruke dodatke sa tri dijela ekrana. Kad se potpuno otvori, razmak koji ostavljaju dva vanjska dijela dovoljan je za smještaj S Pen i okomito postavljene trostruke kamere.

Samsung Galaxy Z Fold Tab

Uređaj se može koristiti u tri moguće konfiguracije: potpuno otvoren, preklopljen sa jedne strane ili potpuno preklopljen. Interfejs se prilagođava čim se otkrije jedan dio.

Galaxy S sklopivi telefoni koji je Samsung predstavio prošlog mjeseca pokazuje da kompanija planira da uvrsti nekoliko različitih oblika prije nego što odluči koji će dodati svojim Z postavkama. Uprkos tome, uređaj poput ovog možda se nikada neće naći na tržištu, a prikazi koji su objavljeni su za potrebe izvještavanja.

Z Fold3 je navodno ušao masovnu proizvodnju i očekuje se da će stići u julu, a prema prognozama u kompaniji, planiraju prodati sedam miliona savitljivih telefona do kraja godine. 

Budućnost kompanije leži u fleksibilnim ekranima za vlastite uređaje i druge OEM proizvođače. Biće zanimljivo vidjeti hoće li tržište trajno prihvatiti sklopive telefone.