Samsung ima nove funkcije za svoje starije sklopive telefone i pametne satove

Starije generacije sklopivih telefona i pametnih satova kompanije Samsung dobijaju mogućnost da ažuriraju najnovije verzije One UI, što će im donijeti brojne pogodnosti.

Kako je najavio južnokorejski tehnološki gigant, biće tu multitasking, te brojna prilagođavanja i funkcije koje će unaprijediti ranije generacije Galaxy sklopivih telefona i pametnih satova.

Naravno, sva ta unapređenja već su dostupna za uređaje Galaxy Z Fold4 i Z Flip4, kao i za seriju sativa Galaxy Watch5. Novina je da će u tim pogodnostima moći uživati i vlasnici starijih uređaja pomenute serije.

The Verge podsjeća da je Samsung-ov One UI 4.1.1, koji je baziran na Androidu 12L, premijeru imao upravo na telefonima Galaxy Z Fold 4 i Z Flip 4, a njegovo ažuriranje već stiže i na Galaxy Z Fold 3 i Galaxy Z Flip 3 uređaje. Takođe, iako nije precizirano kada, i telefoni Samsung Galaxy Z Fold 2, Galaxy Z Flip i Galaxy Z Fold bi trebali dobiti ažuriranje One UI 4.1.1.

Šta to konkretno znači? To, između ostalog, znači da će korisnici starijih modela telefona na svojim uređajima dobiti traku zadataka kakva je svojstvena za PC, za dodavanje više aplikacija i brži pristup. Takođe, telefoni dobijaju i mogućnost prilagođavanja postavki, upućivanja poziva i vraćanja propuštenih poziva s naslovnog ekrana. Android 12L omogućiće korisnicima sklopivih telefona Z Fold3 da otvaraju više prozora bilo gdje.

Što se tiče pametnih satova, kao što smo pomenuli, One UI Watch 4.5 se prvo pojavio na satovima Galaxy Watch 5, a sada stiže i na Galaxy Watch 4 i Galaxy Watch 4 Classic. Donijeće im šest novih lica i dodatna prilagođavanja, te novu QWERTY tastaturu.

Satovi Galaxy Watch 3 i Galaxy Watch Active 2 će imati posebno ažuriranje softvera, pri čemu će dobiti samo dio mogućnosti One UI Watch 4.5. Između ostalog, biće tu podrška za mjerenje pritiska i analiza hrkanja.