Samsung Galaxy Z Fold4 će imati manji nabor od Z Fold3

Tvrdnje da će sklopivi telefon Samsung Galaxy Z Fold4 imati manji nabor od svog prethodnika sada su potkrijepljene fotografijama na kojima su upoređeni ovi modeli, navodi GSMArena.

Podsjećaju da je prošlog mjeseca Ice Universe objavio na Twitter-u da će model Fold4 imati manje izražen nabor na mjestu preklapanja, te navode da bi, sudeći prema fotografijama i informacijama koje su procurile o ovom modelu, to trebala biti istina.

Samsung je, kako dodaju, izmijenio dimenzije novog telefona u odnosu na Fold3, te bi unutrašnji ekran modela Fold4 trebao biti kraći, sa odnosom širine i visine 6:5 (nasuprot 6,2:5 na trenutnom modelu). I spoljašnji displej telefona biće drugačiji, sa odnosom širine i visine 23:9, u poređenju sa 24,5:9, što su dimenzije telefona Samsung Galaxy Z Fold3.

Fotografije koje su procurile nagovještavaju redizajniranu šarku, što će, vjeruju stručnjaci, poboljšati stanje nabora. Osim promjena po pitanju ekrana, Galaxy Z Fold4 će posjedovati i bolje kamere, od kojih će glavna imati 50 MP, a pokretaće ga novi procesor Snapdragon 8+ Gen 1. Odranije je poznato da će Fold4 biti lakši od svog prethodnika, ali da će zadržati istu bateriju, od 4.400 mAh.

Očekuje se da Samsung Galaxy Z Fold4 iSamsung Galaxy Z Flip4 budu predstavljeni 10. avgusta, i to vrlo moguće zajedno sa Galaxy pametnim satovima sljedeće generacije.