Samsung Galaxy Z Fold 4 dobija moćnije kamere

Samsung Galaxy Fold serija telefona je jedna od najpopularnijih i najtraženijih što se tiče ovog proizvođača. I ne bez razloga, najskuplja u Samsung-ovoj ponudi.

Međutim, u jednom segmentu ovaj model nije nudio vrhunske karakteristike, a to je segment kamere. Prema nekim najavama, u kompaniji su odlučili da se pozabave ovim dijelom uređaja i ponude vrhunski ugođaj korisnicima i što se tiče tog segmenta.

Kvalitet kamere na Fold modelima jednostavno nije pratio kvalitet kamere koji Samsung ima na drugim flagship modelima. Tako da bi sada model sa dva displeja, od kojih je jedan savitljiv, u narednim iteracijama trebalo da dobije senzore kamere Samsung-ovih telefona iz serije S22.

To znači da bi telefoto kamera imala 3 puta optički zum u odnosu na optičko uvećanje slike od dva puta, koje je imao Samsung Galaxy Z Fold3. Nema informacija o ostalim glavnim kamerama koje bi se mogle naći na novom uređaju, ali se očekuje da bi i one najzad mogle da se približe flagship karakteristikama.

Unapređenje selfie kamere će takođe pratiti ono što nudi Galaxy S22 serija, ali se još uvijek ne zna da li će to biti kamera koja će se nalaziti na spoljnom ili unutrašnjem ekranu.

Zapravo, najveća dilema je potreba za selfi kamerom visokog kvaliteta na sklopivom dijelu uređaja. Zahvaljujući karakteristikama i funkcionalnosti koje ovaj mobilni uređaj donosi, očekuje se da će većina korisnika vjerovatno upotrebljavati kameru na spoljnom ekranu.