Samsung Galaxy Watch5 serija prikazana u renderima

Osvježena verzija Galaxy Watch stiže obično u avgustu, a kako se taj mjesec približava, dostupne su i prve fotografije modela iz pete serije.

Samsung Galaxy Watch4 jedan je od najpopularnijih modela pametnih satova dostupnih na tržištu, a njegov nasljednik će biti novi Watch5 Pro, dostupan u crnoj ili sivoj titanijumskoj boji u verzijama samo za LTE i Bluetooth.

Dizajn Watch5 je skoro pa identičan prošlogodišnjem modelu. Biće dostupan u veličini od 44 milimetra, dok će Pro model biti za milimetar veći. Mada se može očekivati i da pri lansiranju dobijemo i manju verziju od 40 milimetara. Watch5 će biti dostupan u crnoj, plavoj i bijeloj boji.

Displej zaštićen safirnim kristalom, a otpornost na vodu je do pritiska od 5 atmosfera, koji nastaje na dubini od 50 metara. Ima ugrađen i GPS. Sa strane se nalaze dva dugmeta, kao i mikrofon. Oba sata će pokrenuti Google wearOS 3.5 uz One UI Watch 4.5 korisnički interfejs.

Očekuje se da će serija Galaxy Watch5 biti lansirana na Samsung-ovom Unpacked događaju 10. avgusta, zajedno sa Galaxy Z Fold i Z Flip sklopivim telefonima, kao i novim Galaxy Buds Pro bežičnim slušalicama.

Za sada još uvijek nisu dostupne informacije o cijeni.